“Politika Privatnosti – Privacy Policy”
Vaša privatnost je važna za nas. Zato smo razvili Politiku Privatnosti koja otkriva kako prikupljamo, koristimo i čuvamo Vaše podatke. Molimo Vas da odvojite trenutak da bi ste se upoznali sa našom praksom privatnosti i javite nam ako imate bilo kakvih pitanja.

Prikupljanje i upotreba ličnih podataka
Lični podaci su podaci o osobama koji mogu sa se koriste kako bi se jedinstveno identifikovala ili kontaktirala određena osoba.

Obaveštavamo vas o pravilima i uslovima politike privatnosti u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije (zakon).

Može vam biti zatraženo da date svoje lične podatke kad god ste u kontaktu sa nama. Ruska Apoteka Kapilar može koristiti Vaše podatke za pružanje i poboljšanje naših usluga, sadržaja i oglašavanja, prilagoditi Vaše interakcije sa nama, što je sve u skladu sa ovom Politikom privatnosti. Kad god koristimo Vaše lične podatke, obrađujemo ih i skladištimo u naše baze podataka. Na ličnom raspolaganju je da li ćete nam dati Vaše lične podatke kao što je opisano u nastavku ili ne.

Koje lične podatke prikupljamo
Kada kreirate korisnički nalog na veb sajtu Ruske Apoteke Kapilar za kupovinu proizvoda, možemo sakupiti razne informacije vezane za naše poslovne i marketinške aktivnosti, uključujući Vaše ime, poštansku adresu, broj telefona, adresu e-pošte, i ostale kontakt podatke. Sve informacije koje sakupljamo evidentiraju se u našim bazama podataka.

Kako koristimo Vaše lične podatke
Vaše lične podatke prvenstveno koristimo prilikom isporuke proizvoda koje ste naručili i da bi Vas obavestili o promenama vezanim za porudžbine koje ste napravili. Lične podatke koje sakupljamo omogućuju nam da vas obaveštavamo o najnovijim proizvodima Ruske Apoteke Kapilar. Takođe nam pomaže da poboljšamo naše usluge, sadržaj i oglašavanje. Ako ne želite da budete na našoj mailing listi, možete se u bilo kom trenutku odjaviti tako što ćete ažurirati svoj nalog. S vremena na vreme, možemo koristiti Vaše lične podatke za slanje važnih obaveštenja, kao što su komunikacije o kupovini i promene naših uslova, uslova i politika, kao i odgovora na Vaše zahteve. Zbog toga što su ove informacije važne za Vašu komercijalnu interakciju sa nama, možda nećete odbiti da primate ove komunikacije. Takođe možemo koristiti lične podatke za interne potrebe kao što su revizija, analiza podataka i istraživanje kako bi poboljšali proizvode Ruske Apoteke Kapilar, usluge i komunikaciju sa klijentima.

Prikupljanje i upotreba ne personalnih podataka
Takođe prikupljamo ne-lične informacije – podatke u obliku koji ne dozvoljavju direktno povezivanje sa bilo kojim konkretnim pojedincem. Mi možemo prikupljati, koristiti, preneti i objavljivati ne-lične podatke u bilo koju svrhu. Sledeći su primeri ne-ličnih podataka koje sakupljamo i kako ih možemo koristiti:
Prikupljamo informacije o aktivnostima kupaca na našoj veb stranici. Ove informacije se sabiraju pomoću usluge Google analitike i koriste se za pružanje korisnih informacija o korisnicima i razumevanje za koje su delove naše veb stranice, proizvode i usluge najviše zainteresovani. Zbirni podaci se smatraju ne-ličnim podacima u svrhu ove Politike privatnosti. Takve informacije mogu sadržati Vašu IP adresu, ili informacije o veb pretraživaču. Te informacije se neće prodavati, deliti trećim licima ili se koristiti u bilo koje druge svrhe.

Kolačići (cookies) i ostale tehnologije
Veb sajt Ruska Apoteka Kapilar, i-mejl poruke i oglasi mogu koristiti “kolačiće” i druge tehnologije kao što su “pixel tags” i “web beacons”. Ove tehnologije nam pomažu da bolje razumemo ponašanje naših korisnika, govore nam koji su delovi našeg veb sajta posetili i olakšali merenje efikasnosti reklama i veb pretraživanja. Informacije koje sakupljamo od kolačića i drugih tehnologija tretiramo kao ne-lične informacije. Međutim, u meri u kojoj se adrese Internet protokola (IP) ili slični identifikatori smatraju ličnim podacima po lokalnom zakonu, takve identifikatore tretiramo i kao lične podatke. Slično tome, u meri u kojoj se ne-lične informacije kombinuju sa ličnim podacima, mi smatramo kombinovanim informacijama ličnim podacima u smislu ove Politike privatnosti.

Ruska Apoteka Kapilar koristi kolačiće i druge tehnologije kako bi zapamtio lične podatke kada koristite našu veb stranicu. Naš cilj u ovim slučajevima je da Vaše iskustvo sa sajtom bude lakše i lično. Poznavanje Vaše zemlje i jezika pomaže nam da pružimo prilagođeno i korisnije iskustvo kupovine. I poznavanje Vaših kontakt informacija nam pomaže da pružimo bolje usluge za kupce. Ako želite da onemogućite kolačiće, imajte na umu da određene funkcije veb stranice neće biti dostupne kada su kolačići onemogućeni.

Kao što je slučaj sa većinom veb stranica, automatski prikupljamo neke informacije i čuvamo ih u log fajlovima. Ove informacije uključuju adrese Internet protokola (IP), tip pretraživača i jezik, dobavljač internet usluga (ISP), referentne i izlazne stranice, operativni sistem, datum / vremenski pečat i “clickstream” podatke. Mi koristimo ove informacije za razumevanje i analizu trendova, administriranje sajta, učenje o ponašanju korisnika na sajtu i prikupljanje demografskih informacija o našoj bazi korisnika u celini. Ruska Apoteka Kapilar može koristiti ove informacije u našim marketinškim i reklamnim uslugama. U nekim našim e-porukama koristimo URL “klik-kroz” vezu za sadržaj na sajt. Kada klijenti kliknu na jedan od ovih URL-ova, oni pređu kroz odvojeni veb server pre dolaska na odredišnu stranicu na našoj veb stranici. Pratimo ove podatke o kliku pomoću kojih ćemo utvrditi interesovanje za određene teme i izmeriti efikasnost naših komunikacija s korisnicima. Ako više ne želite da se pratite na ovaj način, ne bi trebalo da kliknete na tekstualne ili grafičke veze u e-porukama.

Otkrivanje podataka trećim stranama
Kada na veb sajtu kupite proizvod, ovlastili ste Rusku Apoteku Kapilar da razmeni informacije koje ste pružili tokom procesa kupovine sa službom za dostavu (kao što su pošta i dostavne kurirske službe). Ruska Apoteka Kapilar će dati samo lične podatke da bi pružili (ili poboljšali) naše usluge isporuke, neće biti podeljena sa trećim licima u svrhu marketinga. Iako mi stalno preduzimamo sve neophodne radnje da zaštitimo Vaše lične podatke kada ih prenesemo na treću stranu kako je opisano u daljem tekstu, mi nismo odgovorni za bilo kakvo kršenje pravila o privatnosti koje donose te treće strane.

Pružaoci usluga
Ruska Apoteka Kapilar deli lične informacije sa kompanijama koje pružaju usluge kao što su isporuka proizvoda za vas. Ove kompanije su obavezne da zaštite Vaše informacije. U svakom slučaju, ako se Vaši lični podaci prenose izvan Vaše zemlje boravka, takav prenos informacija će se izvršiti u skladu sa zakonom.

Vaša saglasnost
Imajte na umu da nam pružanjem ličnih podataka i korišćenjem sajta dajete saglasnost na obradu i korišćenje vaših ličnih podataka za gore navedene svrhe. Pored toga, takođe se slažete sa objavljivanjem vaših ličnih podataka trećim stranama kao što je gore opisano i koje se nalaze u zemljama ili oblastima sa različitim nivoom zaštite privatnosti. Mi vam obezbeđujemo da se prenos vaših ličnih podataka trećim stranama odnose na države koje su potpisnice relevantnih konvencija EU o zaštiti podataka o ličnosti, i gde nisu, potpisani relevantni dokumenti ili će biti potpisani, ukoliko je neophodno i razumno, tako da vaše informacije ostanu zaštićene. Konačno, uvek možete povući svoju saglasnost za našu obradu i korišćenje vaših ličnih podataka, u pisanom ili elektronskom obliku, na adresu koja je navedena ispod ove Politike privatnosti, u kom slučaju, mi ćemo imati pravo da potražimo potencijalne gubitke u skladu s relevantnim zakonima.

Zaštita ličnih informacija
Ruska Apoteka Kapilar preduzima mere predostrožnosti – uključujući administrativne, tehničke i fizičke mere – kako bi zaštitio Vaše lične podatke od gubitka, krađe i zloupotrebe, kao i od neovlašćenog pristupa, otkrivanja, izmene i uništavanja. Ruska Apoteka Kapilar online usluga kao što je prodavnica koristi šifrovanje “Secure Sockets Layer (SSL)” na svim veb stranicama na kojima se prikupljaju lični podaci. Da biste kupovali na našem veb sajtu, morate da koristite pregledač koji podržava SSL. To štiti poverljivost vaših ličnih podataka dok se prenose preko Interneta.

Kada vršite objavu na društvenim mrežama, lične informacije koje delite vidljive su drugim korisnicima i mogu se čitati , sakupljati ili iskoristiti. Vi ste odgovorni za lične podatke koje izaberete da pošaljete u ovim slučajevima. Na primer, ako navedete svoje ime i adresu e-pošte u objavama na forumu, te informacije su javne. Budite pažljivi kada koristite ove funkcije.

Integritet i zadržavanje ličnih podataka
Ruska Apoteka Kapilar vam olakšava da vaše lične podatke držite tačne, potpune i ažurirane. Mi ćemo zadržati Vaše lične podatke za period koji je potreban za ispunjavanje ciljeva navedenih u ovoj Politici privatnosti, osim ako je duži rok zadržavanja potreban ili dopušten zakonom.

Pristup ličnim podacima
Možete pomoći da se osigurate da su vaši kontakt podaci i preferencije tačni, potpuni i ažurni prijavljivanjem na svoj nalog na stranici za prijavljivanje. Za druge lične podatke imate pravo na sledeća prava:
Možete zatražiti obaveštenje u vezi sa bilo kojim Vašim ličnim podacima koje smo obradili i koristili, u granicama zakona, a mi ćemo odgovoriti na Vaš zahtev u roku od 15 (petnaest) dana od dana kada smo dobili takav zahtev. Možete tražiti pristup vašim ličnim podacima koji uključuju pravo da pregledate, čitate, slušate ili pravite beleške vaših podataka, kao i da zatražite kopiju bilo kog od vaših ličnih podataka, a mi ćemo odgovoriti na vaš zahtev u roku od 30 (trideset) dana od dana kada smo dobili takav zahtev. Kao rezultat vašeg pristupa, možete zatražiti da izmenimo, ispravimo podatke koji su netačni, ažuriramo ili obrišemo podatke ako Ruska Apoteka Kapilar nije obavezna da ih čuva po zakonu ili u zakonite poslovne svrhe, u kojem slučaju ćemo odgovoriti na vaš zahtev u roku od 15 (dana) od dana kada smo dobili takav zahtev. Ako je zahtev za brisanje podataka u skladu sa ovom Politikom privatnosti i relevantnim zakonima, ali tehnička nesposobnost sprečava brisanje podataka ili postupanje po vašem zahtevu, zahtevati neproporcionalno visoke količine našeg vremena i resursa, mi ćemo vam obezbediti da se takvi podaci obeleže i da se obrada takvih podataka obustavi sve dok se ne ispune tehnički uslovi za njegovo brisanje. Imajte na umu da se svi vaši zahtevi za obaveštavanje, pristup, ispravke, kopiranje ili brisanje mogu izvršiti putem obrazca za kontakt, dok Ruska Apoteka Kapilar može prihvatiti i Vaše usmene zahteve, kada su takvi zahtevi u skladu sa našim diskrecijama ekonomičniji. Ljubazno Vas obaveštavamo da možemo da odbijemo da obradimo zahteve koji su nerazumno ponavljani, zahtevaju nesrazmerne tehničke napore, sprečavaju nas da upravljamo našim svakodnevnim poslovnim aktivnostima, ugrožavamo privatnost drugih ili nacionalne i komercijalne interese i sigurnost Vaše zemlje boravka, izuzetno su nepraktični ili za koje zakonom nije drugačije propisano.

Pitanja o privatnosti
Ako imate bilo kakvih pitanja o Politici privatnosti ili obradi podataka, molimo kontaktirajte nas.

Ruska Apoteka Kapilar može s vremena na vreme ažurirati svoju Politiku privatnosti.

Poslednje ažuriranje: novembar, 2018

Podeli sa prijateljima